Biskut Arab Susu
Bahan-Bahan:
2 cwn Susu tepung ( biasa guna susu nespray)
2 cwn minyk sapi-(tak perlu di cairkan dulu)
sedikit garam
7 cwn tepung gandum(di ayak)
ceri merah secukupnya-potong kecil2
** Gula aising ( utk gaul biskut bila dah masak sahaja)
2 cwn Susu tepung ( biasa guna susu nespray)
2 cwn minyk sapi-(tak perlu di cairkan dulu)
sedikit garam
7 cwn tepung gandum(di ayak)
ceri merah secukupnya-potong kecil2
** Gula aising ( utk gaul biskut bila dah masak sahaja)
Cara-Cara:
Campurkan susu tepung+minyak sapi+sedikit garam, gaul sebati. Masukkan tepung sedikit demi sedikit sehingga adunan menjadi doh. Bentukkan doh menjadi bulat2 kecil, hias dgn ceri dan bakar hingga masak (15-20min) pada suhu 180 C. Bila dah masak, sejukkan sebentar dan gaul dengan gula aising..siap!
Campurkan susu tepung+minyak sapi+sedikit garam, gaul sebati. Masukkan tepung sedikit demi sedikit sehingga adunan menjadi doh. Bentukkan doh menjadi bulat2 kecil, hias dgn ceri dan bakar hingga masak (15-20min) pada suhu 180 C. Bila dah masak, sejukkan sebentar dan gaul dengan gula aising..siap!
No comments:
Post a Comment